10 Şubat 2008 Pazar

Beren Saat: 'Sevgilisi olan birine hiç göz koymadım'



İnsanı şaşırtacak şekilde düzgün ve aklı başında konuşuyor. Henüz 23 yaşında olmasına rağmen ne istediğini ve nerede, nasıl davranacağını çok iyi biliyor. Her ne kadar sessiz sakin görünse de, bir Balık burcu olarak ona 'heyecanların kadını' demek yanlış olmaz. Hatırla Sevgili dizisindeki başarılı oyunculuğunun yanı sıra, özel hayatıyla magazin basınının da hedefi haline gelen Beren Saat, kendisine yakıştırılan 'Gönül çelen kadın' imajından, biraz rahatsız. Ama emin olun, yine bir Balık olarak ona ket vurmak da imkânsız!..

- Hayatın bir armağanı sanırım, sizin bugün burada olmanız. Bir yarışmaya katıldınız ve kısa sürede aranan bir oyuncu oldunuz. Bu kadarını hayal etmiş miydiniz?
- Hayır etmemiştim, daha doğrusu böyle önemli projelerde başrol almak için daha çok yolumun olduğunu düşünüyordum. Başarımdaki asıl pay çok yetenekli olamamdan değil, doğru insanlarla, doğru projelerde çalışmamdan kaynaklanıyor. Örneğin Hatırla Sevgili'de yönetmenimiz Tomris Giritlioğlu bana çok güvendi, başkası olsa bunu yapmazdı belki.

- Dışarıdan baktığınızda nasıldı, içine girdiğinizde neyle karşılaştınız? Beklediğinizden çok farklı bir dünyayla mı?
- Çok büyük bir sürpriz ya da hayal kırıklığıyla karşılaşmadım açıkcası, aşağı yukarı beklediğim şeyi buldum. Tabii ki çok kolay olmasını beklemiyordum ama dizi çekmenin hiç de dışarıdan göründüğü gibi olmadığını öğrendim. Çok zor şartlarda çalışılıyordu. İlk set günümde 24 saati devirince, "Bu böyle olacaksa, ben bu işi devam ettiremem," diye çok korkmuştum.

- Peki ya ilişkiler?
- İşte o noktada biraz dejenere olmuş bir topluluk buldum karşımda. Sadece magazin haberlerinden ve insanların ilişkilerinden bahsetmiyorum... Çok bireysel bir iş olduğu için, egoların çok çarpıştığı ve insanların birbirine hiç güveninin olmadığı bir ortamdasınız. Hatta insanlar birbirini ezerek veya birbirinin ayağını kaydırarak bir şeyler başarmaya çalışıyor. Karşımda bu kadar 'güvensiz' bir popülasyon bulunca, bu beni üzdü açıkcası. Ama şimdi yapacak bir şey olmadığını görüyorum. Adapte olmayı, yaklaşan tehlikeyi sezmeyi ve korunmak için dikenlerinizi çıkarmayı öğreniyorsunuz. Sosyal çevrenizi de ona göre oluşturuyorsunuz tabii.

- Sizi bugüne dek en çok ne rahatsız etti? Ya da en çok neden şikâyetçisiniz, diyeyim...
- Yanlış anlaşılmak... Zaten o yüzden de artık neredeyse hiç röportaj vermiyorum. Canlı bir program olursa, en azından söyledikleriniz olduğu gibi yayınlanıyor. Ama söylediklerinizin sizin ağzınızdan çıktığı gibi yazılmaması, okuyucuların gözünde sizi bir anda aptal ya da çok kıskanç biri durumuna düşürebiliyor. Tüm röportajın içinden bir cümleyi alıp başlığa taşıdığınızda çok aptalca bir ifade olabiliyor bu ve okuyucunun damağında sizinle ilgili kalan tat da o oluyor. Çünkü gerisini okuma ihtiyacı bile hissetmiyor...

- Sizin adınız hep 'gönül çelen kadın' olarak anılıyor, neden?
- Öyle olması beklenildiği için. Çünkü insanlar şöyle düşünüyor, "Bu kız bir yarışmayla nereye geldi... Süreç buysa ancak bu şekilde bu noktaya gelmiştir," diye bir düşünce var insanların kafasında. Konservatuvar mezunu olsaydım, belki böyle yakıştırmalar yapılmayacaktı, eminim. Ama insanlar zamanla beni anlayacaklar...

- Kimi zaman bir çekimde 24 saatten fazla vakit geçiriyorsunuz rol arkadaşlarınızla. Hayatınızın bu kadar önemli bir bölümünü paylaştığınız insanlar arasından birini kendinize yakın hissetmeniz çok doğal değil mi?
-
Elbette olabilir ama bir de ön yargı var, 'Dizi setlerinde mutlaka herkes partneriyle bir ilişki yaşar,' diye. Benim adımın geçtiği her yerde Cansel Elçin (dizide Ahmet rolünde) adı geçiyor. Oysa yok öyle bir şey, hiç olmadı. Biz çok iyi dostuz. Ama dedikodulara artık hiç kulak asmıyorum. Çıkıp da "O benim sevgilim değil," diye bas bas bağıramam ki! Bir de size hiç fırsat tanınmıyor. Belki biriyle gerçekten aranızda bir elektrik vardır ama ne olacağını görmek için arkadaşlık edersiniz önce. Sorulduğunda da "Arkadaşız," dersiniz. Zamanla bir ilişki başlar ya da başlamaz. Ama sizi biriyle yan yana gördüklerinde hemen "Beraberler," deniyor. İlişki gerçekten başlarsa da bu kez "Hani arkadaştınız!" deyip yalancı durumuna düşürülüyorsunuz.

- Görünen o ki hakkınızda çıkan haberler yüzünden başınız epey ağrımış...
- Benimle ilgili çıkan haberlere uzun zamandır ilk kez bu kadar incindim. Aslında ben bunları aştığımı düşünüyordum ama bazı şeyler insanı incitiyor. Ben hayatımda sevgilisi olan birine hiç göz koymadım. Ama çıkan son haberlerde ben birilerini 'ayıran' kadın durumuna düşürüldüm. Oysa ikinci kadınlara hep fazla refleks gösteren biriyimdir. Kendimi son dönemde hiç alakam olmayan olayların içinde gördüm. "Sen neymişsin be Beren!" gibi bir durum oldu. Hiç hak etmediğimi düşündüm bunları ve kırıldım.

- Bir yarışmadan çıkıp kısa sürede bu kadar üne kavuşmak, çok kıskanılmayı da beraberinde getirdi mi sizce?
- Ben henüz istediğim yere gelmiş değilim, önce bunu söyleyeyim. Ama benim de tahminimden hızlı gelişti her şey. Sanırım, bu bazı insanlarda şöyle bir refleks yarattı: "Dur bakalım, bu iş bu kadar çabuk olmaz. Sen de bizim geçtiğimiz yollardan geçmek zorundasın. Senin de bir gün ayağın takılacak ve düşeceksin!" Bana karşı böyle bir ön yargının olduğunu görüyor ve hissediyorum.

Kaynak: Sabah Gazetesi

Beren Saat: 'Kaçmak istiyorum'

Atv'deki Hatırla Sevgili dizisinin 22 yaşındaki oyuncusu Beren Saat , 'Yaşıtlarım gibi Türkiye'den kaçmak istiyorum' dedi.



Anneannesinin alyansı


1960 İhtilali'ni yansıtan Hatırla Sevgili'nin yıldızı Beren Saat, Aktüel dergisine konuştu. Projeye başlarkan anneannesinin kendisine 27 Mayıs 1960 yazılı bir alyans verdiğini söyleyen 22 yaşındaki güzel oyuncu, "Bu tarih, devletin alyansları topladığı dönemmiş. Onunla konuştukça bunun yakın dönem olduğunu anlamak, beynime kurşun sıkıyor" dedi.

Siyasi yorumları

"Ölümüne kadar savunacak derecede Atatürkçü bir gencim" diyen Saat, bazen yaşıtları gibi Türkiye'den kaçmak istediğini de söyledi. Ahmet Necdet Sezer'den memnunluğunu dile getiren Saat, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı'nın gündeme gelmesiyle ilgili ise şunları söyledi: Bütün yetki organlarını ele geçirmemelerini tercih ediyorum.

Ekrana "Darbe Vurmaya" Geliyorlar!


Atv'nin yeni dizisi 'Hatırla Sevgili' darbe dönemini mercek altına alacak. Dizide başrol oynayan Beren Saat, Cansel Elçin ve Okan Yalabık, Türkiye için dönüm noktası olan bir olayı anlatan bu projede olmanın heyecanını yaşıyor.

Türkiye'nin en kritik zamanlarından darbe dönemini konu alan 'Hatırla Sevgili', yeni sezonda atv'nin en iddialı projelerinden... Yarı belgesel, yarı drama tadındaki dizi, Adnan Menderes'in hayatından ve dönemin siyasi ortamından kesitler sunuyor. Başrolleri ise Aşka Sürgün'ün Zilan'ı Beren Saat, Kırık Kanatlar'ın Yüzbaşı Cemal'i Cansel Elçin ve Serseri'nin yakışıklı oyuncusu Okan Yalabık paylaşıyor.

Siyaset, Aşk ve Acı İçiçe
Fonda Türkiye'nin yaşadığı olayların anlatılacağı 'Hatırla Sevgili'de, ana tema karşıt görüşlü iki büyük aile ve karakterlerin toplumla beraber değişen iç dünyaları, yaşadığı aşklar, acılar... Dizinin yapımcılığını atv, prodüktörlüğünü Ilgaz Giritlioğlu üstleniyor. Proje tasarımı Sis Yapım- Tomris Giritlioğlu'na ait olan dizinin yönetmeni Faruk Teber. Senaryo, Nilgün Öneş, Şebnem Çıtak ve Aylin Alıberen imzası taşıyor. Dizinin oyuncu kadrosunda usta isimler Avni Yalçın, Engin Şenkan, Lale Mansur ile Ayda Aksel, Hüseyin Avni Danyal, Nergis Öztürk, Meltem Parlak ve Turgay Aydın da yer alıyor. Dizide Yasemin karakterini canlandıran genç oyuncu Beren Saat, rolüyle ilgili şöyle konuştu: "Saf bir genç kızın kadınlığa geçişini simgeliyor Yasemin. Babası Yassıada'da yargılanan bir Demokrat Parti Milletvekili. Sevdiği adam, babasını yargılayan heyet arasında bulunan savcı yardımcısı Ahmet. Babasını yargılayan savcı da, Ahmet'in babası. İhtilal, iki dost aileyi de iki genç insanın büyük sevdasını da parçalayacak."

'Çok Heyecanlandım'
Savcının oğlu Ahmet'i canlandıran Cansel Elçin projeye güvendiklerini belirterek heyecanını şöyle dile getiriyor: "Senaryo elime geçtiğinde çok heyecanlandım. Ülkemiz için dönüm noktası olan bir dönemi anlatacağız. İzleyiciler bu döneme bizim gözlerimizden tanıklık edecek. Tarafsız bir şekilde anlatmaya çalışacağız..."

'Bu Proje Beni Yükseltti'
Dizide pastacı Nejdet karakterini canlandıracak olan oyuncu ise Okan Yalabık. Yakışıklı oyuncu, 'Hatırla Sevgili'deki rolüyle son beş yıldır bir oyuncu olarak hiç yükselmediği kadar bu projede yükseldiğini söylüyor: "İnanılmaz bir şekilde heyecanlıyım. Çünkü daha önce denenmemiş, hiç yapılmamış bir şeyi yapıyoruz. Ekranlarda birbirine benzeyen ve birbirini tekrar eden projelerin arasında ilk defa böyle bir konu ekrana gelecek. Klişelerden uzak gerçek bir olayı ekrana taşıyacağız. İzleyicilerin gerçekten keyifle izleyebilecekleri bir iş olacak."

"Hatırla Sevgili" bu gece başlıyor!

60'lı yılların Türkiye'sini anlatan 'Hatırla Sevgili' bu gece başlıyor



İstanbul'da, 1960'lı yıllarda yaşanan hüzünlü bir aşk... Ve dönemin Türkiye'sine ışık tutan bir hikâye... 'Hatırla Sevgili' ilk bölümüyle atv'de.

Kaliteli dizilerin değişmez adresi atv'den tutkuyla izleyeceğiniz bir yapım daha... 60'lı yıllarda, Türkiye siyasetinde yaşanan çalkantılı dönemi, dönemin başbakanı Adnan Menderes'in yaşamını ve karşıt görüşlü iki ailenin çocukları arasındaki aşkı anlatan "Hatırla Sevgili" bu akşam start alıyor. Deneyimli oyuncularla genç yetenekleri bir araya getiren dizinin ilk bölümünün konusu şöyle: Şevket ve Rıza, Büyükada'da karşılıklı evlerde oturan iki eski arkadaştır. Ancak farklı politik görüşleri onları birbirinden uzak düşürmüştür.

PLATONİK BİR AŞK
Şevket'in oğlu Ahmet, Lozan'daki tahsilini bitirip evine döner. Bu dönüşü ailesinden daha heyecanla bekleyen biri daha vardır. Rıza'nın kızı Yasemin... Genç kız Ahmet'e uzun zamandır platonik bir aşkla bağlıdır. Adadaki ünlü pastanenin sahibinin oğlu Necdet ise Yasemin'in Ahmet'e olan duygularından habersizdir. Yıllardır onunla ilgili gizli hayaller kurmaktadır. Yasemin büyük sırrını yakın arkadaşı, aynı zamanda Necdet'- in kardeşi Lale'yle paylaşır. Lale arkadaşının hayal kırıklığına uğrama ihtimalini düşünerek onu uyarır. Ancak Yasemin aşkının gücüne inanmaktadır. Doğum günü partisine davet ettiği Ahmet'i büyük bir heyecanla bekler. Ancak onu da bir sürpriz beklemektedir. atv 21.45

YAPIM: atv PROJE TASARIM:
* Tomris Giritlioğlu

YÖNETMEN:
* Faruk Teber

SENARYO:
* Nilgün Öneş,
* Şebnem Çıtak,
* Aylin Alıberen

OYUNCULAR:
* Beren Saat
* Cansel Elçin
* Okan Yalabık
* Avni Yalçın
* Engin Şenkan
* Lale Mansur
* Ayda Aksel
* H. Avni Danyal
* Nergis Öztürk
* Meltem Parlak
* Turgay Aydın

DANIŞMANLAR:
* Can Dündar
* Yılmaz Karakoyunlu,
* Prof. Dr. Ferhat Kentel

Beren Saat: Fotoğraf ve Blog Sitesi©Bu blog Blogger.com tarafından hazırlanmıştır.

Sayfa Başı