14 Şubat 2008 Perşembe

Bu ‘Güz Sancısı’nı herkes hissedecek


Yönetmen Tomris Giritlioğlu, İstanbullu azınlıkların hayatını altüst eden 6-7 Eylül Olayları’nı ‘Güz Sancısı’nda anlatacak

Varlık Vergisi’nin yol açtığı toplumsal yıkımı anlatan “Salkım Hanım’ın Taneleri” adlı filmiyle Altın Portakal kazanan yönetmen Tomris Giritlioğlu, yakın tarihin bir başka karanlık sayfasını açmaya hazırlanıyor. 4 yıldır, 6-7 Eylül 1955 tarihinde yaşanan ve İstanbul’daki azınlık kültürünün yok olmasına yol açan olayları anlatan bir proje üzerinde çalışan yönetmen, ‘Güz Sancısı’ adlı filmi için mayıs ayında motor diyecek. Giritlioğlu’nun ‘Yeditepe İstanbul’, ‘Çemberimde Gül Oya’, ‘Kırık Kanatlar’, ‘Kurşun Yarası’, ‘Ihlamurlar Altında’ ve ‘Sultan Makamı’ gibi birçok başarılı projede imzası var.

Altın Portakallı yönetmen 1999’da Altın Portakal’a layık görülen Tomris Giritlioğlu, TRT ekolünden yetişti. Giritlioğlu, ‘Güz Sancısı’, ‘Suyun Öte Yanı’ ve ‘Yaz Yağmuru’ gibi filmlere imza attı.

Erçin Dağ / Aksam Gazetesi

1 Yorum:

ali dedi ki...

Beren hanım çok başarılısınız ancak Sn.Tomris hanımı bana yaşattığı hüzün ve kahır dolu bir sinema şöleni için teşekkür ediyorum.
SAYGI/SEVGİ VE DOSTLUKLA
Ali Şahinler
Asmalımescit-İstanbul

Beren Saat: Fotoğraf ve Blog Sitesi©Bu blog Blogger.com tarafından hazırlanmıştır.

Sayfa Başı