14 Şubat 2008 Perşembe

Güz Sancısı'nın melez sürprizi

Yılmaz Karakoyunlu'nun romanından uyarlanan filmin başrol oyuncusu Nathalie Cardone. 35 yaşındaki melez güzel, Che Guevara için yazılan "Hasta Siempre" şarkısıyla ünlenmişti


Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu'nun, bir dönemin kesitlerine yer verdiği üçlemeden beyaz perdeye uyarlanacak ikinci romanı "Güz Sancısı"nın başrol kadın oyuncusu belli oldu. 6-7 Eylül olayları fonunda bir Türk genci ile Yahudi bir kızın aşkını anlatan filmde, melez güzel Nathalie Cardone oynayacak. İstanbul ve Antakya'da çekilecek film için Mayıs ayında "motor" denilecek. Filmin başrol erkek oyuncusu ise TV dizilerinden tanınan Emre Kınay.


KÖKLERİ ENDÜLÜS'E GİDİYOR
Senaryo yazımının her aşamasında Bakan Karakoyunlu'nun da hazır bulunduğu, Zeynep Özbatur'un yapımcılığını üstlendiği, Tomris Giritlioğlu'nun yöneteceği filmin başrolü için ilk teklif, Salkım Hanım'ın Taneleri''nde başrolü oynayan Hülya Avşar'a yapılmıştı. Ancak Avşar ile anlaşma sağlanamadı. Bunun üzerine teklif, sinema sanatçısı, şarkıcı Nathalie Cardone'ye götürüldü. Yönetmen Tomris Giritlioğlu geçtiğimiz günlerde Fransa'ya giderek, Cardone ile görüştü. Cardone, bundan bir iki yıl önce Che Guevara için yazılmış "Hasta Siempre" adlı şarkıyla tüm dünyada ve Türkiye'de büyük beğeni kazanmıştı. Cardone teklifini kabul etti. Filmin baş kadın karakteri olan Estel için Nathalie Cardone'ye teklif götürdüğünü söyleyen Tomris Giritlioğlu, "Filmlerini ve klibini seyretmiştim. Çok beğendiğim bir sanatçı. Projeyi çok beğendi. Anlaşmaya vardık" diye konuştu..

Cardone, tam bir Akdeniz melezi. Fransa-İspanya sınırındaki Pau'da doğmuş. Kökleri Sicilya ve Endülüs'e kadar gidiyor. "Kendinizi Fransız mı, İtalyan mı yoksa İspanyol mu hissediyorsunuz?" sorusuna bir keresinde şöyle yanıt vermişti: "Dünya vatandaşıyım. Anneannem Endülüs'ten Katalanya'ya Barcelona'ya gelmiş. Annem de Barcelona'dan Fransa'ki Pau'ya. Ben de Pau'dan Paris'e gittim. Buradan nereye gidileceğini bilemiyorum!"


Karakoyunlu konuk oyuncu
Kabinenin şair, yazar ve besteci bakanı Yılmaz Karakoyunlu, bu filmde de tıpkı Salkım Hanım'ın Taneleri'nde olduğu gibi yine konuk oyuncu olarak rol alacak. ANAP vekili Ediz Hun'un, konuk oyuncu olup olmayacağı ise önümüzdeki günlerde kesinleşecek. Oya Yüce, Tayfun Fisselimoğlu ve Ali Ulvi Hünkar'ın senaryo danışmanlığını yaptığı filmin müziklerini, Tamer Çıray yapacak.

Şule TÜRKER

Daha Yorum Yapılmamış

Beren Saat: Fotoğraf ve Blog Sitesi©Bu blog Blogger.com tarafından hazırlanmıştır.

Sayfa Başı